Teamfoto JC Hoveniers
Werkzaam in Spijkenisse, hoofdvestiging Amstelveen
Uw schutting een opfrisbeurt geven met beits Redactie, 14 april 2024
Het beitsen van een houten schutting

Het weer wordt zachter terwijl de dagen langer worden. De tijd om weer van uw tuin te genieten is nabij. Niemand wil een lelijke schutting in de tuin zien en dat is gelukkig te voorkomen.

Als u uw schutting wilt renoveren en beschermen voor de toekomst, is het slim om te beitsen!U heeft de mogelijkheid om dit zelf te doen en zo geld te besparen. In dit artikel wordt uitgelegd waarom beitsen van belang is, hoe u te werk moet gaan en wanneer dit het beste gedaan kan worden.

Wat betekent beits nou eigenlijk?

Beits is een vloeistof die voorkomt dat het hout te veel water kan opnemenKleurpigmenten in beits helpen de schutting te beschermen tegen verkleuring door de zonDeze eigenschappen maken beits tot een beschermende laag voor de schutting

Waarom zou u uw schutting moeten beitsen?

Waarom is het noodzakelijk om uw schutting te beitsen?Beitsen helpt uw schutting om bestand te blijven tegen weer en wind. Het Nederlandse weer is niet altijd even betrouwbaar en kan verrassend zijn.

De schutting wordt beïnvloed door de hevige uv-stralen, regenbuien, hagel en stevige wind. De regen is een serieuze zorg aangezien het hout van de schutting het water absorbeert. Dit kan tot gevolg hebben dat de schutting beschadigd raakt of verzwakt door mogelijke schimmelvorming of houtrot.

Om te vermijden dat dit alles gebeurt, is het cruciaal om uw schutting te onderhouden. Het beitsen van uw schutting is ideaal vanwege de beschermende werking die het biedt. U hoeft niet elk jaar opnieuw beits aan te brengen, de bescherming blijft langdurig aanwezig!

Hoe u uw schutting stapsgewijs kunt beitsen

Het voorbereiden van uw schutting voor beitsen

Voordat u aan de slag gaat met beitsen, is het belangrijk om het juiste voorwerk te doen. Als eerste stap is het noodzakelijk om de schutting te reinigen. Een grondige reiniging is noodzakelijk om elk mogelijk vuil en oude behandeling te verwijderen. Als hulpmiddel kunt u een hogedrukspuit gebruiken.

Stap 2: Uw schutting schuren volgens de stappen

Nu is het moment aangebroken om de schutting te schuren. Bij het beitsen van de schutting is het schuren van essentieel belang voor elk type hout, tenzij anders vermeld op de beits. Gebruik een schuurmachine of schuurpapier voor het opschuren van de schutting.

Stap 3: Reinig uw schutting op een nauwkeurige manier

De schutting oogt een beetje slordig na het schuren. Om te beginnen met beitsen, dient u eerst de schutting nog eens goed schoon te maken. Controleer vooraf of de schutting helemaal stofvrij is; anders kan dit zich in de schutting ophopen.

Als de schutting helemaal stofvrij is, kunt u beginnen met de laatste reinigingshandeling. U kunt simpelweg een borstel of een doekje met water gebruiken. Voorkom het gebruik van een hogedrukspuit, omdat dit de toplaag van de schutting zou kunnen beschadigen.

Stap 4: Beitsen van uw schutting

Om goed te starten, adviseer ik u om eerst 1 minuut lang de beits zorgvuldig te roeren. Het is tijd om de beits op de schutting aan te brengen met een kwast, zorg voor een gelijkmatige verdeling. Na het wachten van 24 uur en het opdrogen van de eerste laag beits, is het tijd om de tweede laag aan te brengen.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1523

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over JC Hoveniers

JC Hoveniers, waar vakmanschap en passie samenkomen om uw buitenruimte tot leven te brengen. Als toonaangevend hoveniersbedrijf streven we naar niets minder dan uitmuntendheid in elk aspect van onze dienstverlening. Met jarenlange ervaring en een diepgewortelde liefde voor groen, bieden we deskundig advies, op maat gemaakte ontwerpen en zorgvuldig onderhoud om uw tuin om te toveren tot een oase van natuurlijke pracht. Van het eerste consult tot de laatste aanraking, kunt u vertrouwen op onze toewijding aan kwaliteit, betrouwbaarheid en klanttevredenheid. Ontdek de mogelijkheden met JC Hoveniers en laat uw buitenruimte stralen als nooit tevoren.


VCA